Últim dia de campanya electoral

CiU i ERC van omplir ahir, al míting final

Catalunya viu avui el darrer dia de campanya electoral abans de les eleccions de dimecres. A mitjanit començarà, doncs, la jornada de reflexió. Ahir, CiU i ERC van aprofitar la jornada dominical per dur a terme els grans actes de final de campanya.

[@more@]CiU va aplegar més de 14.000 assistents al Palau Olímpic de Badalona, el míting més multitudinari. I Esquerra també va omplir a vessar un recinte més petit: el Palau de la Música de Barcelona.

Bany de masses d’Artur Mas a Badalona

A Badalona, un dels missatges que més van repetir els oradors de CiU és que, una victòria que preveuen clara, pot ser inútil si el tripartit té opcions de sumar i torna a formar govern. Artur Mas, el gran protagonista, emocionat per la llarga ovació que va rebre, va fer un discurs ple d’optimisme i va acabar prometent de dedicar els millors anys de la seva vida a ‘construir la millor Catalunya de la història’. El president Pujol va citar Francesc Macià i va demanar el vot a CiU ‘per una Catalunya políticament lliure, econòmicament forta, socialment justa i espiritualment gloriosa’. El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va recordar que calia acabar la feina per evitar que Mas guanyés les eleccions el dia 1 i les perdés el dia 2. Durant l’acte també hi va haver parlaments dels caps de llista de Tarragona, Joan Miquel Nadal, de Lleida, Josep Grau, i de Girona, Eudald Casadesús.

ERC omple el Palau de la Música

El Palau de la Música de Barcelona va ser petit ahir a migdia per a acollir els militants i simpatitzants d’Esquerra que volien escoltar Carod-Rovira i Joan Puigcercós. El candidat d’ERC a presidir la Generalitat va criticar tant el projecte de CiU com el del PSC, contraposant-los al projecte ‘nacional i integrador’ d’Esquerra. Carod també va tornar a acusar Mas de ‘regalar’ Catalunya a Madrid. El número dos del partit, Joan Puigcercós, va definir Carod com la síntesi del catalanisme de Pujol i de Maragall, i va dir que era el millor candidat a presidir la Generalitat, perquè havia repensat el catalanisme i l’havia ampliat a tots els qui viuen a Catalunya.

Els actes d’avui

José Montilla, que ahir va tornar a rebre el suport del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, serà avui l’actor principal de la cloenda de la campanya del PSC (a les 19.00), al Palau Blau-grana de Barcelona. El PSC abandona, doncs, el seu espai tradicional de final de campanya, el Palau Sant Jordi, per un de dimensions més reduïdes. A l’acte de cloenda socialista hi participaran Jordi Hereu, Pasqual Maragall i José Luís Rodríguez Zapatero.

Joan Saura i ICV faran l’acte final de campanya a la Farga de l’Hospitalet (a les 19.30), i Josep Piqué el farà a Rubí (a les 19.30). Artur Mas clourà la campanya a Salt (a les 21.00), en companyia de Duran i Lleida i Jordi Pujol. Finalment, Carod-Rovira i Puigcercós posaran punt final a la campanya a Lleida (a les 20.00), al pavelló Municipal Onze de Setembre.

Vilaweb

Versió per imprimirEnviar a un amic

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.