Mariola i Font Roja limiten la recollida de bolets a quatre quilos per persona i dia

Les adreces dels parcs naturals adverteixen que seran requisades les eines que no estiguen autoritzades Els parcs naturals de la Serra de Mariola i la Font Roja han limitat la recollida de bolets a quatre quilos per persona i dia. Aquesta mesura, quan està a punt d’iniciar-se la campanya, s’uneix a unes altres com l’advertiment que seran requisades totes aquelles eines que no estiguen autoritzades.

[@more@]

Des de les adreces d’ambdós espais naturals s’insisteix en la necessitat de tallar les tiges en lloc d’arrancar-los, per a així afavorir que en pròxims anys tornen a aflorar els bolets.

Cal assenyalar que fins a la data no existia cap limitació entorn de la quantitat de bolets que podia arreplegar un cercador. Com cada any, a punt d’iniciar-se la campanya de recollida de bolets, els parcs naturals de Mariola i la Font Roja estan prenent precaucions perquè aquesta activitat tan tradicional no tinga efectes negatius sobre el mitjà.

El director del parc de la Serra de Mariola, Raúl Jordá, va explicar que s’ha limitat la recollida a quatre quilos per persona i dia, «assumint la normativa que ja s’aplica en altres espais naturals. Ens sembla que és una quantitat més que raonable». Jordá, d’altra banda, va indicar que que els agents i el personal del parc vetlaran perquè els recol·lectors de bolets no utilitzen eines que no estiguen autoritzades.

El director del parc es va referir a falçs, rastells, azadas o altres instruments similars que, segons les seues paraules, «remouen el terreny i modifiquen el substrat, dificultant, entre altres coses, que en anys esdevenidors tornen a brollar els bolets». En aquest sentit, va recordar que tota aquella persona que duga una eina d’aquest tipus s’arrisca que se li requise per personal autoritzat.

Com succeeix al llarg de la resta de l’any, la circulació amb vehicles estarà restringida en les zones de protecció integral, i només haurà alguns punts en concret que, pels seus valors mediambientals, la recol·lecció no estarà permesa. El director del parc natural de la Font Roja, Juan Luis Albors, va destacar que en aquest enclavament també estarà en vigor la limitació de quatre quilos per persona i dia, i que no es permetran les eines no autoritzades.

Albors va insistir en la necessitat que els recol·lectors transporten els bolets en cistelles per a afavorir la dispersió de les esporas, i que tallen les tiges en lloc d’arrancar-los, «per a no acabar amb el fong que propicia el naixement dels bolets».

El director de la Font Roja va manifestar que «com altres anys, s’informarà i haurà un control sobre l’activitat recol·lectora, perquè es porte a terme de forma assenyada». Malament any Cal assenyalar que la climatologia -especialment la falta de pluges- ha fet que aquest siga un any molt dolent per als bolets en la zona.

Diarioinformacion

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.