Famosa anuncia l’adquisició de Feber en els pròxims dies

L’empresa juguetera Famosa, amb seu a Onil, anunciarà "oficialment en els pròxims dies" l’adquisició de la companyia del sector Feber, situada en el municipi alacantí Ibi, segons van confirmar avui a Efe fonts pròximes a la primera mercantil. Segons les mateixes fonts, "mancant concretar alguns detalls",

[@more@]

L’adquisició de Feber per part de Famosa es farà pública, previsiblement, abans que finalitze la primera quinzena del present mes d’agost. Van destacar que, una vegada materialitzada aquesta operació, la producció d’ambdues companyies romandrà en la província d’Alacant i que es garantiran els actuals llocs de treball.

El passat mes de juny, Famosa va adquirir el cent pel cent del capital de la també empresa juguetera "Play by Play", enclavada en Riba-Roja i l’activitat de la qual se centra en la fabricació i comercialització de peluixos. Famosa, amb un total de quatre-cents empleats, va ser adquirida el passat estiu per la societat Vista Capital, entitat de capital risc del Banc Santander Central Hispà i del Royal Bank of Scotland. La companyia Famosa està especialitzada principalment en la fabricació i comercialització de grans nines, peluixos i llicències, encara que també està present en la resta de segments de productes del sector.

Respecte a l’adquisició de Feber, el secretari de CCOO en l´Alcoiá-El Comtat, Francesc Molina, va confirmar a Efe l’existència d’una voluntat per part d’ambdues empreses de desenvolupar un projecte mercantil conjunt, que suposaria un reagrupament industrial de les seus que ambdues marques mantenen en la vall del joguet. Molina va considerar que la unió de Famosa i Feber serà "positiva en termes sindicals", ja que, segons fonts de CCOO, no és previsible que comporte una reducció de les plantilles existents. "Més aviat al contrari, la fusió de Famosa i Feber reforçarà a dues companyies que ja posseeixen una quota de mercat important en l’àmbit europeu i mundial", segons el sindicalista.

Va valorar també que la manufactura de vehicles infantils i de joguets de jardí es mantinga en la comarca de l´Alcoiá, encara que va puntualitzar que ambdues empreses deslocalizaren fa temps la major part de la seua producció a països estrangers. Molina va explicar que l’adquisició comportarà, a més, un pla de reagrupament industrial, que suposarà la redistribució del centre logístic i de disseny, la direcció general i la cadena de producció.

Simultàniament a les converses mantingudes amb Feber, Famosa ha negociat durant els últims quatre mesos un acord amb l’Ajuntament d’Onil per a recalificar els terrenys que la juguetera posseeix en el nucli urbà d’aquesta localitat. Segons fonts municipals, el conveni afecta a 32.000 metres quadrats de sòl industrial que passaran a ser catalogats com residencial en el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) Gràcies a aquest acord, que es va tancar a principis d’aquesta setmana, Famosa revaloritzarà el preu del sòl, que destinarà a la construcció d’habitatges, van explicar les citades fonts.

Diarioinformacion

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.