El govern espanyol demana ajuda a la UE per apagar els focs a Galícia

La situació a Galícia es complica a mesura que passen les hores. Hores d’ara hi ha un centenar de focs actius, la majoria dels quals cremen sense control.

[@more@]

Amb aquestes dades damunt la taula, el govern espanyol ha demanat a la Unió Europa ajut material per fer front a aquestes incidències: tres avions de gran capacitat, cinc helicòpters i una vintena de vehicles especials. Bona part d’aquests focs han estat provocats.

La gravetat de la situació ja va provocar que ahir es mobilitzés l’exèrcit espanyol, que ha ajudat en les tasques d’extinció de les flames. Els militars s’han afegit als centenars de bombers i de voluntaris que des de fa sis dies lluiten durant les vint-i-quatre hores del dia per mirar d’aturar el foc, que ja ha cremat més de deu mil hectàrees. Les demarcacions més afectades són les de Pontevedra i A Coruña, i els municipis de Padrón, Rianxo, Amoerio, Forcarei, Arbo, Cotobade i Meis, els municipis on els efectius terrestres i aeris han esmerçat més esforços amb vistes a les dimensions del foc. Com a conseqüència dels incendis, hi ha hagut tres morts: dues dones al municipi de Cerdedo, i un home al de Cotobade.

Detingues sis persones acusades de provocar incendis

Ningú no dubta que la situació que viu Galícia no només és conseqüència de la sequera i les altes temperatures, sinó també de la mà de l’home. De fet, la policia ha detingut sis persones relacionades amb incendis provocats a Santiago, Lugo i Lalín. Durant els sis primers mesos de l’any, la Guàrdia Civil ha detingut cinquanta-dues persones acusades de calar foc als boscos, i la policia autonòmica ha fet trenta-cinc detencions més.

Vilaweb

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.