La mala premsa d’Esquerra

 

Ni cinc anys al govern han valgut perquè la major part de la premsa respecti Esquerra Republicana. L’últim exemple el tenim amb el vergonyós tractament mediàtic sobre els complements que el president del Parlament, Ernest Benach, va decidir instal·lar-se en el cotxe.

[@more@]

La notícia, que molt probablement va sortir d’una filtració d’algun dels membres de la mesa del Parlament, la va publicar el diari ABC. Acte seguit, però, tota la Brunete mediàtica s’hi va apuntar, inclosos dos diaris barcelonins: El Periódico i La Vanguardia. Carregar contra Esquerra és gratuït i, per alguns, s’ha convertit en un esport nacional.

 

És evident que el preu dels complements que Benach volia instal·lar-se al cotxe sembla exagerat, però, en tot cas, no es tractava pas de luxes asiàtics. El president del Parlament, cal recordar a alguns, és la segona autoritat del país i cal que tingui les comoditats necessàries per treballar mentre viatja pel territori. O és que el president Montilla no té un vehicle a l’alçada de les comoditats de Benach? Ningú s’ha preguntat si  l’equipament que porten els consellers socialistes als seus cotxes oficials és de luxe?

Als dos principals diaris barcelonins sembla que només els interessi ridiculitzar Esquerra. Fa només un any es va saber, per exemple, que el conseller d’Interior, Joan Saura, havia reformat l’interior de la seu del seu departament amb criteris feng shui. La brometa li va costar al contribuent 31 milions d’euros, però més enllà de quatre brometes no va merèixer cap editorial de cap diari criticant una despesa com a mínim difícil de justificar. Per cert que una de les veus més crítiques amb Benach va ser el propi Saura, cosa que demostra que les relacions entre els republicans i els ecosocialites estan sota mínims.

I, a Espanya, tres quarts del mateix que a Catalunya. Es denuncien els suposats privilegis d’uns, però no es diu res dels altres. Alguns ministres, diputats i, no cal dir-ho, la Corona disposen de fons reservats sense justificar per determinades despeses. D’això, la premsa de Madrid deu fer anys que no en publica ni una línia.

Té difícil Esquerra arreglar els seus problemes amb la premsa espanyolista, tant la de Barcelona com la de Madrid. I és que, en realitat, els mitjans no ataquen els líders republicans perquè sí, sinó per deslegitimar allò que representen. Des de Madrid, el cotxe de Benach s’ha utilitzat per deslegitimar les demandes d’una millora del sistema de finançament. Només calia escoltar alguna tertúlia de la COPE o la Ser d’aquests últims dies per adonar-se que es tractava d’això, de demostrar que a Catalunya es lliguen els gossos amb llonganisses.

I encara pitjor és l’argument dels diaris d’aquí que intenten fer passar els consellers i càrrecs d’Esquerra com a nous rics amb l’únic propòsit de mantenir-se a la poltrona. Tot plegat per deslegitimar l’independentisme i justificar la sociovergència.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.