València recorda les víctimes del metro un mes després de l’accident

Avui fa un mes de l’accident a la línia 1 del metro de València en què van morir quaranta-tres persones. La comissió d’investigació que ha creat el govern per esclarir-ne les causes ja ha escoltat totes les compareixences i avui mateix la ponència de la comissió ha aprovat la proposta de dictamen de conclusions presentada pel PP.

[@more@]

Aquesta proposta serà la que demà es debatrà i es votarà, i posarà fi a una investigació que ha destacat per la brevetat.

Els grups parlamentaris, excepte el mitx, han maldat fins a darrera hora d’arribar a un text consensuat, però no ha estat possible i finalment s’ha aprovat el dictamen dels populars. El PSPV i EU-Entesa mantenen les seves propostes i les defensaran davant la comissió. Tot amb tot, s’ha deixat la porta oberta a possibles acords puntuals, com ara la creació d’una legislació autonòmica sobre seguretat ferroviària.

L’oposició continua demanant la dimissió del president Francesc Camps i del conseller d’Infrastructures, i els treballadors del metro reclamen més seguretat.

Fins ara, el govern ha contemplat com a única causa de l’accident l’excés de velocitat, i com a únic responsable, el conductor del metro, que va morir en el sinistre. Una tesi que no convenç els grups de l’oposició, que consideren que el govern del PP hi té responsabilitat directa perquè, diuen, les mesures de va tenir lseguretat no van ser les adequades.

El PSPV creu que l’accident es podria haver evitat i per això ha presentat un dictamen de conclusions on demana responsabilitats polítiques i una auditoria externa per a la línia 1 del metro. EU-Entesa també creu que amb més inversions i més mesures de seguretat l’accident no hagués passat i en el seu dictamen de conclusions demana la dimissió del president Francesc Camps i del conseller d’Infrastructures, José Ramon García Antón. Per la seva banda, el Bloc ha qualificat de burla i de falta de respecte a les víctimes les declaracions de García Antón que atribueixen l’accident a la mala sort.

Aturada simbòlica de quinze minuts

Tots els treballadors de FGV estaven convocats a fer una aturada de quinze minuts aquest migdia, de les 13.00 a les 13.15, en record a les víctimes de l’accident. Els treballadors han dipositat una corona de flors a l’entrada de l’estació de Jesús, on es va produir el sinistre.

+ Reportatge de VILAWEB TV relacionat: La línia 1, encara en perill.

tornar

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.